Tuesday, December 17, 2019

Carne de vitel in sos de legume cu vin



  • aprox. 400 g carne de vitel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
  • cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • verdeturi uscate: oregano
  • patrunjel si cimbru &ndash cate o jumatate de lingurita din fiecare
  • 1 cana de vin alb sec (aprox 200 ml)
  • 1 cana suc de rosii
  • 4-5 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele dupa caz.

Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica in care am pus putin ulei de masline.

Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam.

Carnea o taiem cubulete si o punem peste legume.

Adaugam o cana de vin si o cana de suc de rosii si amestecam ingredientele in Crock Pot.

Punem capacul, selectam functia de temperatura High si timpul de gatire 4:30 (ore).

Inainte cu 20 de minute de terminarea programului aparatului Crock Pot adaugam usturoiul pisat si 1 lingurita de boia de ardei dulce.

La final adaugam patrunjel tocat marunt.

Servim mancarea calda, asa simpla sau cu o garnitura de cartofi.

No comments:

Post a Comment